Facebook ta paylaştweet leGoogle Plus ile paylaş

Ünlü oyuncu Gönül Ülkü Özcan vefat etti

3.11.2016
Büyült
Küçült
Haberi Yazdır

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gönül Ülkü Özcan 85 yaşında hayatını kaybetti. Milyonların kalbinde yer etmiş, hayatını kaybetse de değerini kaybetmeyecek isimlere ne yazık ki bir kişi daha eklendi.

Sanatçı Gönül Ülkü Özcan  dün hayata gözlerini yumdu. 

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, Özcan'ın Silivri'deki evinde vefat ettiğini söyledi.

Sanatçının ilerleyen yaşının verdiği sağlık sorunları olduğunu kaydeden Ündüz, "Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Çok acı tabii. Dedemi (Gazanfer Özcan) daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun. Tabii çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

CENAZESİ SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ MORGUNA KALDIRILDI

 

Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Silivri Parkköy’de yaşadığı evde hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde yatağında hareketsiz bir şekilde yattığını gören Özcan’ın bakıcısı durumu 112 sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini tespit etti. Durumun emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine Silivri Emniyet müdürlüğü ekipleri nöbetçi savcının talimatıyla evde olay yeri incelemesi yaptı. Yapılan incelemelerin ardından ünlü sanatçının cenazesi cenaze aracıyla Silivri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Emine Gönül Ülkü Özcan Kimdir?

Emine Gönül Ülkü Özcan (d. 28 Şubat 1931, Kadıköy, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.




Filmografisi

2015 Yaz'ın Öyküsü (Parla Rolüyle)
2012-2014 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler

 
 
 
 

 

Her türlü hakkı saklıdır.

Yorumlar - Toplam ( 0 ) Yorum Yapıldı.

Adınız *

Yorum Yaz

yükleniyor...

 Yorumlar

Henüz Yorum yapılammış. ilk yorumu yapan siz olun...

Diğer Haberler

Sunucu ve oyuncu Burcu Esmersoy, kısa süre önce açtığı Youtube kanalı üzerinden paylaştığı video sonrasında sosyal medyada günün konusu haline geldi.

Lerzan Mutlu'yu tehdit etmek suçu nedeniyle hapis cezası istemiyle yargılanan Bülent Ersoy, para cezasına çarptırıldı.

Habertürk’ten Ekin Türkantos’a konuşan Alço, Amsterdam’dan bir proje geldi. Mevlânâ’yı oynatmak istediler. Yabancı bir yapım. Kısmet olursa önümüzdeki dönem için o var...

ABD'de yayınlanan Star dergisinin iddiasına göre Pitt ve Aniston, aralarındaki buzları eritti. Hatta öyle eritti ki geceleri gizli gizli buluşmaya başladılar. Dergi, b...

Daily Mail gazetesi Cem Uzan'ı sürmanşetten haber yaptı. Gazete 2000 yılındaki bir kraliyet yemeğinde Uzan'ın Prens Charles ile fotoğraf çektirmek ve eşi ile yanına ot...

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, ünlü dizi oyuncusu ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin Behram Paşa’sı Adnan Koç, 3 kardeşi ve torbacıyı gözaltına aldı. Operasyon k...

2016 yılında evlenen Gonca Vuslateri eşi Edip Burak Ertoğan'dan boşanma kararı aldı.

Yazarlar
Website Security Test