Ünlü oyuncu Gönül Ülkü Özcan vefat etti

3.11.2016
Büyült
Küçült
Haberi Yazdır

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gönül Ülkü Özcan 85 yaşında hayatını kaybetti. Milyonların kalbinde yer etmiş, hayatını kaybetse de değerini kaybetmeyecek isimlere ne yazık ki bir kişi daha eklendi.

Sanatçı Gönül Ülkü Özcan  dün hayata gözlerini yumdu. 

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, Özcan'ın Silivri'deki evinde vefat ettiğini söyledi.

Sanatçının ilerleyen yaşının verdiği sağlık sorunları olduğunu kaydeden Ündüz, "Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Çok acı tabii. Dedemi (Gazanfer Özcan) daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun. Tabii çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

CENAZESİ SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ MORGUNA KALDIRILDI

 

Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Silivri Parkköy’de yaşadığı evde hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde yatağında hareketsiz bir şekilde yattığını gören Özcan’ın bakıcısı durumu 112 sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini tespit etti. Durumun emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine Silivri Emniyet müdürlüğü ekipleri nöbetçi savcının talimatıyla evde olay yeri incelemesi yaptı. Yapılan incelemelerin ardından ünlü sanatçının cenazesi cenaze aracıyla Silivri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Emine Gönül Ülkü Özcan Kimdir?

Emine Gönül Ülkü Özcan (d. 28 Şubat 1931, Kadıköy, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.




Filmografisi

2015 Yaz'ın Öyküsü (Parla Rolüyle)
2012-2014 Yalan Dünya (Afife rolünde)
2009 Avrupa yakası
1992 Burnumu Keser misiniz?
1986 Kuruntu Ailesi
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1954 Satılmış Hayatlar
1952 Sabahsız Geceler

 
 
 
 

 

Her türlü hakkı saklıdır.

Yorumlar - Toplam ( 0 ) Yorum Yapıldı.

Adınız *

Yorum Yaz

yükleniyor...

 Yorumlar

Henüz Yorum yapılammış. ilk yorumu yapan siz olun...

Diğer Haberler

Geçtiğimiz günlerde genç sevgilisi ile bir otel çıkışı görüntülenen şovmen Mehmet Ali Erbil önceki gün sabah saatlerinde evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Zeynep Tunuslu 2018 Bridal Show İzmir’in Alışveriş ve Yaşam Merkezi MaviBahçe’de gerçekleşti.

İzmir’in sevilen kadın motosiklet topluluklarından Lady Riders 1. Yılını kutladı.

Karşıyaka Voleybol Şubesi'nin Çiğli'de yapımı devam eden spor salonu için başlattığı, "Bir parke de sen koy" kampanyasına televizyon sunucusu Alp Kırşan'dan da destek ...

Adriana Lima, Metin Hara’yla aşkı hakkında ilk kez konuştu. Dünyaca ünlü Brezilyalı top model, “reklam ilişkisi” yaşadıkları iddiasına da yanıt verdi.

Ünlü sanatçı Cem Yılmaz, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart ile aynı müzik kulağına sahip olan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ı, İsta...

Dünyaca ünlü Brezilyalı top model Adriana Lima, yazar Metin Hara ile Muğla'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum'a geldi. İkili Milas-Bodrum Havalimanı'ndan elele çıktı. En...