21 bin kişinin çalıştığı Ege Serbest Bölgesinde de aşılama başladı

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığının "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında, aşılamanın hastane ve aile hekimleri dışında da uygulamaya başlaması kararı ile yaklaşık 21 bin kişinin çalıştığı Ege Serbest Bölgesinde de 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren, çalışanlara Kovid-19 aşıları yapılmaya başlandı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünün, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.-ESBAŞ’ın başvurusunu kabul etmesi ile Ege Serbest Bölgesi de Covid-19 aşılamasının yapılacağı sanayi bölgeleri arasına alındı. Ege Serbest Bölgesinde aşılar Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen ekip tarafından yapılıyor. ESBAŞ Ortak Sağlık ve Güvenlik Merkezinde (OSGB), oradaki doktor ve uzmanların desteği ile yapılan Covid-19 virüsüne yönelik aşılamada Biontech aşısı ile günde 300 kişi aşılanıyor.

ESBAŞ OSGB, 21 Bin Kişi İçin Covid-19’la Mücadele Etti  

ESBAŞ OSGB’nin, Covid-19’un etkilerinin ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana tüm ekibi ile Ege Serbest Bölgesine hizmet verdiğini belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Salgının başından bu yana gerek Koronavirüs Bilim Kurulunun, gerekse Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri ve uluslararası alanda kabul görmüş bilimsel çalışmaları dikkate alarak yoğun bir çalışma temposu yürüttük. ESBAŞ OSGB, Türkiye’nin en önemli endüstri merkezlerinden biri olan Ege Serbest Bölgesindeki üretim sürecinin pandemiden minimum seviyede etkilenmesi noktasında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla salgını kontrol altında tutmayı başardı. Covid-19’la mücadelede en etkin uygulama olacak aşılama konusunda ESBAŞ OSGB’de aşı hizmeti verilmesi onayını verdiği ve bu hizmet için personel ayırdığı için İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ESBAŞ ve Ege Serbest Bölgesindeki firmaların, steril üretim ve çalışma şartlarının sağlanması açısından  pandemi sürecini son derece iyi yönettiklerini ve alınan önlemlerin hassasiyetle uygulanması sayesinde üretim sürecinin salgın nedeniyle sekteye uğramasını büyük oranda önlemiş olduklarını kaydeden Dr. Faruk Güler, şunları söyledi: “Bu durumun da Ege Serbest Bölgesinin ihracatını ve ticaret hacmini daha yüksek oranlarda arttıran önemli bir etken olduğunu söyleyebilirim. Bölgemizdeki firmalar, Covid-19 virüsünün yayılmasını önleme konusunda son derece hassas davranıyor. Bölgemizdeki ortak alanlarda ve firmalarda virüsle mücadele konusunda bilimin öngördüğü tüm önlemler alınmış olup, bulaş olması durumunda yayılımın minimum seviyede tutulması noktasında gerekli aksiyon planı titizlikle uygulanıyor.”