Program, İTÜ Öğretim üyesi ve (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun konuşması ile başladı ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu iklim değişikliği sürecinin dünyada ve ülkemizde ele alınışını özetleyip dış ticaretimiz açısından sınırda karbon vergisinin önemine dikkat çekti.
İki gün süren zirve boyunca “Yeşil Dönüşüm için Finansal Fırsatlar”, “Karbon Yönetimi ve Endüstri”, “İş Dünyasında Karbon Yönetimi ve Ticareti” ile “Karbon Yönetimi ve Enerji” başlıklarında oturumlar gerçekleşti. Konular enerji ve finans konusunda lider firma ve kurum temsilcileri tarafında ele alındı. Zirveye 1000 civarında akademisyen, iş insanı ve STK temsilcisi katıldı.
Yeşil dönüşümde çevre eğitiminin önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu SÜT-D’nin çocuklara ulaşarak sürdürülebilir yaşam kültürü kazandırılması hedefi için her yıl bir okulun öğrenci, öğretmen ve velileriyle ilerleyerek karbonunu iyi yöneten nesiller yetişmesine katkı verdiğini belirtti. Zirvede ayrıca, SÜT-D 2024 Küçük Karbon Kahramanı gösterisi ile SÜT-D 2024 Düşük Karbon Kahramanı ödül töreni yapılarak karbonunu en iyi yönetenler ödüllendirildi.