Kemalpaşalı iş insanları yeni müfredatın gözden geçirilmesini istiyor

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) geleneksel Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, 22 yılda 18 kez değiştirilen eğitim müfredatının tekrar değiştirilmesini eleştirdi.

KESİAD Geleneksel Perşembe kahvaltısı Aydem Plus sponsorluğunda Ramada Otel’de yapıldı. Toplantının açılışında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla sunulan müfredat değişikliğinin doğru olmadığını ifade etti.

Mili Eğitim’in, demokrasi bilincine sahip, insan haklarına saygı duyan bireyler yetiştirmek hedefiyle hareket etmek zorunda olduğunun altını çizen KESİAD Başkanı Işıklı, “Bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı, öğrencilerin potansiyellerini özgürce gerçekleştirmelerini sağlayacak ve Dünya çapında üst düzey bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olmasını sağlayan bir müfredat hedeflenmeli. Sadeleştirme gerekçesi ile öğretim programlarından Atatürk ilke ve devrimlerinin, bilimin, cumhuriyetin, laikliğin ve aydınlanmanın çıkarılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Toplumsal görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle kamu ve çocuğun yüksek yararı için, öğrenci dahil, eğitimin tüm bileşenlerin katılımı ile bir müfredat hazırlanması gerektiğini ifade eden Işıklı, “Bu müfredat değişikliğinin tekrar gözden geçirilmesi çağrısını yapıyoruz. Demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitim sistemi beklentimiz olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Zülkadiroğlu: “GES için sanayiciye kısıtlama geldi”

Aydem Elektrik sponsorluğunda yapılan toplantıda Kemalpaşa ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu ve OSB Komisyonu Başkanı, Elektrik Mühendisi Mükremin Zülkadiroğlu da bir konuşma yaptı.

Elektrik iletimi ve kullanım esaslarına yönelik bilgiler paylaşan Zülkadiroğlu, yönetmelikte yapılan değişiklikle çatılara GES kurulumu noktasında önümüzdeki süreçte kısıtlamaların geleceğini söyledi. Sanayicilerin ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade eden Zülkadiroğlu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sanayicinin en somut hamlesi kullandığı enerjiyi yenilenebilir enerji kaynakları elde etmek. Bu konuda geçmişte olumlu adımlar atıldı ancak son yapılan değişiklikle her şey müsait olsa da indirici merkezlere kısıtlama geldi.  Örneğin bir indirici merkezde 240 megavat rezerv var, son değişiklikle ‘15 megavata kadar bağlayabilirsin’ dendi. O sebeple indirici merkezde imkânı olan her sanayici hemen çatı GES’ini kurmalı, sonra kurma şansı kalmayacak. Bu kısıtlamanın kaldırılması için sanayici, odalar ve kurumlar beraber itiraz ederek sesini yükseltmeli” dedi.

Aydem Plus, Sürdürülebilir ve Yenilikçi Çözümlerini Anlattı

Kahvaltının sponsoru Aydem Plus adına İş Geliştirme Yöneticisi Pelin Bakan Bilir, İş Geliştirme Proje Uzmanı Mustafa Tüysüzoğlu, Kıdemli İş Geliştirme Uzmanı Atahan Çobanoğlu, GES kurulumu, elektrikli araç şarj istasyonları, I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikası ve enerji izleme sistemleri gibi pek çok alanda yenilikçi çözümler sundukları ürünlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Aydem Plus yetkilileri, işletmeleri ve konutları kendi yenilenebilir enerjisini üretmeye teşvik eden, güneş enerjisi sistem ve santralleri, enerji izleme sistemleri ve dünyada kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için geliştirdiği, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu markası OTOWATT ile kullanıcılara genişleyen istasyon ağıyla hizmet vermeye başladığını belirterek, sektörün geleceği hakkında bilgiler paylaştı.

Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Nazan Balık, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) hakkında bilgilendirmelerde bulundu.