Babacan ve Dervişoğlu’ndan anayasa mesajı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti 5’inci Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’na kutlama ziyaretinde bulundu. Dervişoğlu ve Babacan arasında İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ersin Beyaz, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş, İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu ile İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta da yer aldı. Dervişoğlu ve Babacan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

ANKA’nın haberine göre Türkiye’nin yakıcı sorunlarının çözümü noktasında siyasetçilere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Hakikaten Türkiye’nin önemli problemleri var. Bu problemlerin çözülebilmesi noktasında da önemli kararlara ihtiyacı var. Siyasetin bu alanda kendi üzerine yüklenmiş sorumluluktan kaçabilme ihtimali de yok. Dolayısıyla hangi sorunla karşı karşıya isek o sorunun çözülme noktasında siyaset mekanizmasına ve siyasetçilere önemli görevler düşüyor. Kendisi de son derece tecrübeli, devlet politikası oluşturmuş ve karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümü noktasında irade beyan etmiş bir müktesebattan geliyor.

Türkiye’yi yönetenler tarafından bir dayatmacılık anlayışıyla siyaseti manipüle eden birtakım adımlar da atılmaya devam ediyor. Siyaset, olumsuzluklara karşı direnecek, halkın yanında yer alma iradesini de dinamik tutarak Türkiye’nin yakıcı sorunlarının çözümü noktasında üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.”

 

Görüşmede özellikle iki ana başlık üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Babacan’ın açıklamaları şöyle:

“Bunlardan birisi ülkenin en yakıcı sorunu; ekonomi, geçim sıkıntısı ve geniş kitlelerin hızla yoksullaşması. Her ne kadar ekonomi yönetimi ve iktidar, bazı makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmeleri sürekli vurgulayarak ekonominin tümünde bir düzelme oldu havasını oluşturmaya çalışsa da aslında şu andaki uygulamalarla yapısal reform ve sosyal ayağı olmayan bir programla ülkedeki ekonomik sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz ve görüşmelerimizde de bunu karşılıklı teyit etmiş olduk.

Bir başka gündemimiz de anayasa idi. Meclis Başkanı Kurtulmuş’un başlattığı bir süreç var ve bu süreçte Meclis’te temsil edilen partilerle beraber nasıl bir süreç getireceği ve anayasanın içeriği ile ilgili bir görüşme trafiği var. Kurulduğumuz ilk günden bu yana güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle ülkenin yönetilmesi gerektiğini, anayasal kurgunun da buna göre yapılması gerektiğini savunduk ve bugüne kadar da bu iddiamızı ve duruşumuzu aynen koruyoruz. Bugünkü görüşmemizde tekrar karşılıklı teyit ettik ki İYİ Parti’nin de parlamenter sistemle ilgili çok net bir tutumu var. Dolayısıyla bütün bu anayasa çalışmalarında parlamenter sistemi vurgulayan, gerçek anlamda güçler ayrımına dayanan, denge denetim sisteminin sağlam bir şekilde dercedildiği bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu hep beraber savunmaya devam edeceğiz.”