Güzelbahçe Belediyesi’nden park açılışı

Güzelbahçe Belediyesi, Gezi eylemlerinde Eskişehir’de uğradığı saldırı sonucu öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın adını verdiği parkın açılışını gerçekleştirdi.

Kahramandere Mahallesinde yer alan parkın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Kadın Kolları Genel Başkanı Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetimi, Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam ve Atila Sertel, Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, muhtarlar, STK temsilcileri, bürokratlar ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi katıldı.

Aile üyeleri konuştu

Parkın açılışında konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “11 yılda bir evladımızı kaybettik ancak milyonlarca evladımız oldu. Ali İsmail çok duyarlı bir çocuktu. Ali İsmail Korkmaz Vakfını kurarak 250’yi aşkın öğrenciye burs vermeye başladık. Ali İsmail’in adı yaşıyor, yaşayacak. Bir gün biz öleceğiz ama onun adı yaşayacak” dedi.

Baba Şehap Korkmaz ise parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “İyi ki varsınız, oğlumu yaşatıyorsunuz. Oğlum ölmedi, ölmeyecek. Çok kişinin gönlünde yaşayacak” diye konuştu.

Anne Emel Korkmaz da açıklamasında Ali İsmail Korkmaz’ın üniversite yerleştirme sıralamasında ilk tercihinin İzmir olduğunu söyleyerek “Ali İsmail bir İzmir sevdalısıydı ama Eskişehir acısını bize bıraktı” dedi.

Ailenin konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Günay ise konuşmasında “Yiğit bir evladımızı kaybettik. Ali İsmail’in bizdeki yeri ayrı. Ali İsmail’i her yıl burada anacağız. Vakfına da her türlü desteği vereceğiz. Ali İsmail’in katilleri birgün hesap verecek. İktidara geldiğimizde katiller hesabını verecek. Ali İsmail’in yanına hesap sorarak gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

İlçe Başkanı Seyrek ise Ali İsmail’in cesur bir insan olduğuna dikkat çekerek, düşlediği özgür dünyayı yaratacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Asla teslim olmayacağız. Can Atalay için her hafta Meclis’i çağıracağız. Ali İsmail ve tüm devrim şehitlerinin anısını yaşatacağız. Gezi’nin hesabı yarına bırakılmayacak. Ön yargılı kararların tümü tarihin çöplüğüne gidecek. Ne mutlu Ali İsmail’in ailesine ki böyle bir evlat yetiştirmişler.”

Günün anısına Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile birlikte çınar ağacı dikildi. Ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.