İEF 93’üncü kez kapılarını açacak

Türkiye'nin fuarcılık konusunda lokomotifi olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 30 Ağustos’ta 93’üncü kez “Teknoloji” temasıyla kapılarını açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından organize edilen; 9 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak İEF’in lansman toplantısı İzmir Kültürpark’ta gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İEF’i her zaman olduğu gibi büyük bir merak ve heyecanla bekliyoruz. Özel duygularla dolu bir an. Fuarı hem çocukluğumuzda hem gençliğimizde hem de hayatımızın daha sonraki yıllarında doya doya yaşadık. Şimdi bu fuarı düzenleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak büyük onur ve heyecan” dedi.

Resmi açılış 31 Ağustos’ta

İEF’in bu sene 30 Ağustos’ta açılacağını fakat Zafer Bayramı olması nedeniyle resmi açılışın 31 Ağustos Cumartesi saat 19.00’da Kültürpark Lozan Kapısında gerçekleşeceği bilgisini veren Tugay, “Fuar İzmir’in kurtuluşunun 102. Kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de kapılarını kapatacak ve kuruluş coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“Fuarımızı atamızın vasiyeti olarak görüyoruz” diyen Tugay, “İEF’i İzmir’in kent kimliğinde Türkiye’nin ekonomisine önemli katkıları olan en önemli etkinliklerden biri olarak görüyoruz” sözlerine yer verdi.

“Fuarı canlandırmak ödevim”

Fuarın bu sene özellikle başta gençler olmak üzere, çağın yenilikçiliğini yaşamak isteyen vatandaşları çekmek için teknoloji teması ile düzenlendiğini belirten Tugay, “Fuarı, her sene daha fazla geliştirerek, eski fuarın coşkusunu, neşesini canlılığını tekrar yakalamayı amaçlayarak düzenlemeye devam ettireceğiz. En önemli ödevlerimden biri, İzmir fuarının eskisi kadar canlı, insanların merakla beklediği, tüm Türkiye’nin ziyaret etmek istediği o günlere geri döndürmek olacak. Bu benim İzmirlilere vaatlerimden biri” diye konuştu. Tugay, “İzmir kültürdür, sanattır, tarımdır, turizmdir. İzmir aynı zamanda yenilikçiliği ile bugünü geleceğe emin adımlarla taşımasıyla örnek bir kent olacak. Bu fuarda buna dair ipuçları bulacaksınız” dedi.

Onur konuğu, İstanbul

İEF’de bu yılki onur konuğu kentin İstanbul olduğunu belirten Tugay, “Görkemli bir sergi ve İstanbul’dan buraya taşıdıkları bazı etkinliklerle aramızda olacak. İlk günlerdeki etkinliklerin insanlar tardından duyulması ile geçen yıllara oranla daha çok ziyaretçi olacağını umuyoruz ve bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Bu yıl İEF’e 1 milyon civarında ziyaretçi beklediklerini söyleyen Tugay, herkesi fuara katılmaya davet etti.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı da “Bu yıl teknoloji teması etrafında şekillenen İEF, ziyaretçilerini geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. Bu sene fuarla, teknolojinin nasıl bir devrim yarattığını deneyimleyeceğiz. Temaya uygun çeşitli etkinliklerimiz olacak” dedi. Fuarın ana sponsoru Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise “İzmir’in kültür sanat dünyasına samimi destek veriyoruz. İyi bir fuar olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

YAPAY ZEKADAN OYUN TEKNOLOJİLERİNE

Fuarda yapay zekâ, yenilenebilir enerji, robotik sistemler, oyun teknolojileri gibi birçok alanda çalışan firma yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Girişimcilere ve startuplara ayrılmış özel alanlarda, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümler sergilenecek. Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyellerini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği bir buluşma noktası da olacak. İEF aynı zamanda kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de dikkat çekecek. Konserler, tiyatro gösterileri, film gösterimleri, dijital sergiler ve birbirinden farklı onlarca etkinlik, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu kenti ise İstanbul oldu. İstanbul, kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunacak.