YRP’den erken seçim için tarih önerisi

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Kılıç, "2025 yılında 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıç’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Türkiye’de erken seçim olabilir. Rakamları paylaştım sizinle. Bu şartlar altında Türkiye’nin uzun süre devam etmesi mümkün değil. Görünen köy kılavuz istemez. Türkiye’nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz.

2025 yılının sonbaharı olabilir, 2026 yılının ilkbaharı olabilir. Bu erken seçim kapıya dayanacaktır. Teşkilatlarımızı bu erken seçime hazırlıklı olmak için çağırıyoruz.

2025 yılında 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır. 24 Kasım pazar günü öğretmenler günü. Seçimde okullar kullanıldığı için ve öğretmenler de resmi görevli olduğu için bu şekilde bir seçim planlaması Türkiye’nin gündemine gelebilir.

Aslolan seçim değil, geçimdir. Vatandaş rahat nefes alsın, ekonomisi düzelsin, asgari ücrete ayar getirilsin, biz bulunduğumuzdan daha fazla bir şey olmasak da konumumuzdan memnunuz, yerimize razıyız.”