Enginyurt’tan, Yapıcıoğlu’nun ‘ahmak’ ifadesine suç duyurusu

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, Anayasa'nın 4'üncü maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamasındaki 'ahmak' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “ahmak” ifadesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Yapıcıoğlu’nun “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “Anayasayı ihlal” suçlarının işlediği belirtildi.

ANKA’ya konuşan Enginyurt, “Anayasa’nın ilk dört maddesinin 4’üncü maddesini ahmağa anlatıyorum gibi diyen Zekeriya Yapıcıoğlu; Cumhuriyet düşmanıdır, Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanıdır, Atatürk ilke ve inkılaplarının düşmanıdır, laikliğin ve özgürlüğün düşmanıdır. Yapıcıoğlu’nun niyeti bir Kürdistan devleti kurmaktır. Bunu net bir şekilde ifade etmektedir. ‘Anayasa’da ikinci dil Kürtçe olsun’ diyerek DEM’in söylediklerinden daha ileriye gitmiştir. Bu sözleri DEM Parti söyleseydi kapatılması için koro halinde slogan atılırdı” dedi.