AGROEXPO, dünya tarımını 20. kez İzmir’de buluşturuyor

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın dört büyük tarım ve hayvancılık fuarından biri olan AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 04-08 Şubat 2025 tarihleri arasında Progen Tohum Ana Sponsorluğu’nda 20. kez kapılarını açacak.

2024 yılında 88 ülkeden toplam 108.512 ziyaretçiyi ağırlayan AGROEXPO’da bu yıl da katılımcılar 330 bin metre karelik Türkiye’nin en büyük fuar alanı olan Fuar İzmir’de ürünlerini sergileyebilecek. Dünya’nın en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen AGROEXPO, UFİ (Küresel Fuar Endüstrisi Birliği) tarafından onaylı tek Tarım ve Hayvancılık Fuarı olma özelliğini de taşıyor.

 

TARIMDA YAPAY ZEKA DEVRİMİ

Son yıllarda tarım sektörü, yapay zeka ve ileri teknolojilerin entegrasyonu ile büyük bir dönüşüm geçiriyor. Veri analizi, sensör teknolojisi ve otomasyon gibi unsurların kullanımı, tarımsal üretimde verimliliği artırıyor. Yapay zeka destekli tarım uygulamaları, hastalık ve zararlılarla mücadelede, sulama yönetiminde ve gübrelemede kaynakların daha etkili kullanılmasını sağlıyor. Bu yöntemler sayesinde, tarımsal üretimde verimlilik önemli ölçüde artıyor. Örneğin, yapay zeka destekli kitler sayesinde hasat sırasında oluşan verimsizlikler minimize ediliyor. Ayrıca, drone teknolojisi kullanılarak tarlaların durumu anlık olarak izlenebiliyor ve gerekli müdahaleler zamanında yapılabiliyor. 20. AGROEXPO’da yer alacak dünya devi firmaların 2025 yılındaki odak noktası tarımda yapay zeka uygulamaları ve teknolojileri olacak.

 

AGROEXPO, THY İLE UÇUYOR!

04-08 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. AGROEXPO’nun Resmi Hava Yolu 2025 yılında da Türk Hava Yolu oldu. Fuara gelmek isteyen yerli – yabancı tüm ziyaretçi ve katılımcılar AGROEXPO’ya özel promosyon kodu ile uçuşlarında indirim fırsatlarından yararlanabilecek.

 

BİTKİSEL ÜRETİME DEĞER KATACAK

Tarım  sektöründe geniş bir yelpazeye hitap edilen fuarda, tüm dünyada ivme kazanan bitkisel üretim ve gıda teknoloji firmaları da fuar içerisinde büyük bir alanda katılım gösterecek. Son teknoloji ve inovatif çözümlerin sunulacağı organizasyona, hem üreticilerin hem de ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Fuar kapsamında, ulusal ve uluslararası düzeyde, dünyanın en prestijli firmalarının hayvansal ürün teknolojilerini, ambalaj ekipmanlarını sergileyeceği AGROEXPO, sektöre yönelik son gelişmelerin ve kaliteli ürün gamının sergilendiği bir fuar olacak.

 

HAYVANCILIĞA BÜYÜK KATKI

Tarım ve Hayvancılık Ekonomisine büyük bir güç katan AGROEXPO, Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunu ağırlayacak. Hayvancılık sektörünün yerli ve yabancı temsilcileri en yeni ürünlerini AGROEXPO’ya gelen yüz binlerce ziyaretçi ile buluşturacak.

 

YENİ NESİL TARIM MAKİNELERİ

Düzenlendiği ilk tarihlerden itibaren tarım alanında yeniliklere açık bir vizyonu benimseyen AGROEXPO’da, tüm fuar süresi boyunca gerek katılımcılar gerekse sektör temsilcileri tarımda maliyeti düşüren ve verimliliği arttıran yeni nesil tarım araçlarıyla tanışma fırsatı bulacak.