Terazi’de Güneş tutulması

2 Ekim 2024 saat 21.49 civarı, terazi burcunda bir güneş tutulması yaşayacağız. Bu tutulma aynı zamanda bir yeniay olduğu için, önemli başlangıçlar, önemli bitişler yaşayacak. Terazi burcu ilişkileri, ortaklığı, diplomasiyi, arabuluculuğu, dengeyi, ahengi, ilişkilerde karşı tarafı öncelemeyi, hak, hukuk, adaleti anlatır. Güney ay düğümü tarafında olması ise büyük sonlanmalar, sansasyonlar ile çeşitli sonlanmalar gelebileceğini, Merkür etkisi nedeniyle ev haritanın yükseleni ikizler burcu olduğundan, dedikodulara, sözlere, konuşmalara, mesajlara, sosyal medyaya, internete, atacağımız imzalara, anlaşmalar sözleşmelerde dikkatli olmayı, teknolojik aletlerde bozulmalara, seyahatte aksaklıklara işaret ediyor. Bu burçta yaşayacağımız tutulma, kişisel olarak bizlere evlilik dahil tüm ilişkilerde ekstra dikkatli olmamız gereken bir süreç olacağını, öncü burçta olduğu için çok hızlı gerçekleşeceğini, 7.ev söz konusu olduğu için ise, önümüzdeki 6 aylık süre boyunca etki yaratacağını gösteriyor.

Kısaca iletişimde ne konuştuğumuza, mesajlarımıza, paylaşımlarımıza dikkat edelim. Zira gizli saklı şeyler hızlıca ortaya dökülebilir. Terazinin yöneticisi Venüs akrepte olduğundan, bankalarda hacklenme, veri çalınması, internet alışverişlerinde dolandırılma olabilir.

Tutulma haritasına genel olarak baktığımızda, çocuk konusunun, çocuklara işlenen suçları, taciz olaylarını, şiddeti, kayıpları, bunlar için adalet beklentisinin yerine gelmeyişini, adalet arayışını, gençleri, borsa ve spekülatif yatırımları, sosyal medya suçlarını, çok konuşacağız gibi duruyor. Mars yengeçte düşüşte pozisyonda 2. evde ve tutulma ile kare açıda. Ekonomik zorlukların artacağı, enflasyonun fazlaca hissedileceğini, halkın parasal yönden zorluklarının artacağını söyleyebiliriz. Dini konuların, yeni yasal düzenlemelerin, halkın olumlu bulmadığı şekilde ilerlemesini görebiliriz.

Tutulma haritasını Türkiye astrolojik haritasının üzerine yerleştirdiğimizde ise, Yengeç burcunun yükseldiğini, kendinin ve tutulmanın da yöneticisi Ay’ın 4.evde olduğunu, Mars ile kavuşumda olduğunu görüyoruz. Savaş konusu, sınırlar, iç güvenlik, sınır ötesi harekatlar, asker ve polis gibi silahlı kuvvetler, aile, aile içi şiddet, kadına şiddet, ünlü kişiler, sanatçılar, politikacılar bunların arasından kayıplar, medyaya ve medya mensuplarına baskı, sansasyonel durumlar da gündemi oluşturacak gibi duruyor. Sokak hayvanları ile ilgili olumsuz durumlarda yaşanabilir. Mülteciler, sığınmacılar konusu başımızı ağrıtabilir. Savaş yanı başımızda ve önümüzdeki 6 ay memleketin güvenliği en önemli sırada. Bu süreçte her şey bir anda hızlanabilir. O nedenle, diplomasi, akıllıca izlenecek dış politika, başka ülkeleri değil kendi vatanını öncelemek, başka ülkelerin ilişkilerine karışmamak, içerde birlik beraberlik çok ama çok önemli. Zira her konuda halkımız kutuplaştırmaya çalışan, vatanımızın bölünmesi için bu kutuplaşmayı derinleştirmeye çalışan iç ve dış casuslar ülkemizin her yerinde, her mecrada cirit atıyor. Çok dikkatli ve uyanık olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün gençliğe hitap ettiği zamanlar bu zamanlar çünkü. Kendisi zamanlar ötesi bir bilgedir, seçilmiş kişilerden biridir. Hiçbir sözü boşuna değildir. O nedenle, ülkesini, vatanını çok seven bir Türk olarak, Türkiye’mizin feraha kavuşmasını, birlik beraberliğini, bütünlüğünü ilerideki yüzyıllara taşımasını, dünyanın savaşı değil barışı seçmesini canı gönülden diliyorum.

Bütünün ve bizim iyiliğimize vesile olsun.