Kraliçe Elizabeth kemik kanseriydi iddiası

Boris Johnson, Kraliçe II. Elizabeth'in son günlerini anlattığı kitabında, "Ellerinde ve bileklerinde muhtemelen enjeksiyonlardan kaynaklanan koyu morluklar vardı" diye yazdı.

İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson, yakında yayımlanacak olan anı kitabında 2022 yılında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden önce kemik kanserine yakalandığını iddia etti. İHA’nın aktardığına göre Johnson, kraliçenin İskoçya’nın Balmoral kentindeki son günlerini anlattığı kitabında, “Bir yıl ya da daha uzun süredir bir tür kemik kanseri olduğunu biliyordum ve doktorları kraliçenin durumunun her an keskin bir düşüşe geçebileceğinden endişe ediyorlardı” ifadelerine yer verdi.

İstifası için Balmoral Kalesi’ne gittiğini aktaran Johnson, Kraliçe’nin özel sekreteri Edward Young tarafından karşılandığını ve kendisine Kraliçe’nin yaz boyunca önemli ölçüde kötüleştiğini söylediğini aktardı. Kitabında Elizabeth ile kabul salonunda oturduklarını ifade eden Johnson, “Solgun ve daha kambur görünüyordu. Ellerinde ve bileklerinde muhtemelen enjeksiyonlardan kaynaklanan koyu morluklar vardı. Ama hafızası hastalığından tamamen etkilenmemişti. Sohbetimiz sırasında büyük gülümsemesi ve ruh halini değiştiren güzelliği ile hala parlıyordu” diye yazdı.