Dünya turizm profesyonelleri İzmir’de buluştu

Uluslararası Skal Kulübü'nün (Skal International) 83’üncü Dünya Kongresi, ilk defa İzmir’de kapılarını açtı. Seyahat ve turizm sektöründe sıçrama yaratması hedeflenen kongre 21 Ekim tarihine kadar sürecek.

Dünya turizm profesyonellerinin 90 ülkede üyesi bulunan Skal İnternation, bu yıl 83’üncü kez düzenlediği Dünya Kongresi’ni bu sene ilk defa İzmir’de düzenledi. Uluslararası Skal Kulübü 83. Dünya Kongresi’nin resmi açılışı ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Resmi açılış öncesinde Skal International Dünya Başkanı Annette Cardenas, Skal International Dünya Başkanlığı yapan turizmci Hülya Aslantaş ve Skal Kulübü İzmir Şube Başkanı Güner Güney gazetecilerle bir araya geldi.

Skal International Dünya Başkanı Annette Cardenas, “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Kongremizi İzmir’e getirmiş olmaktan çok gururluyum” ifadelerini kullandı. 2002’den beridir Skal olarak sürdürülebilir turizm noktasında önemli projelere imza attıklarını belirten Cardenas, “2002’den beri sürdürülebilir turizme uygun yapmaya çalışıyoruz. 2002’de dünya çapında sürdürülebilir turizm ödülleri koyduk. Bu yıldan beri sürdürülebilir turizme katkıda bulunan her kesime ödüller veriyoruz. Yarışmaya bu sene dünyadan 56 dosya gönderildi. Bunun sonuçları da bugün açıklanacak” dedi. Cardenas, “Size de şahsen şunu söylemek isterim ki; Türkiye’yi çok seven bir insanım. Ayrıca Atatürk’ün çok büyük sevdalısıyım. Atatürk hakkında çok kitap okudum. Ayrıca İzmir çok güzel bir şehir. Dünya kongresi olarak daha güzel bir yer düşünemezdim” dedi.

“Kongre turizmi yüzde 30 artırdı”

Skal Kulübü İzmir Şube Başkanı Güner Güney ise ev sahipliği yaptıkları Skal Dünya Kongresi’nin İzmir’de düzenlenmesinin kentin ve ülkemizin tanıtımı için büyük şans olduğunu vurguladı. Çeşitli ülkelerden gelen turizm profesyonellerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Güney, “İzmir’i tanıttığımız ve dünya Skal arkadaşlarımızı ağırladığımız için çok mutluyuz. Yapılan araştırmalarda SKAL kongresinin yapılan şehirlerde yüzde 30’a varan artışlar yaşanabiliyor. Çünkü biz turizm noktasında önemli insanları bir araya getiriyoruz” dedi.

KONGRE 21 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Kongrenin resmi açılışı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende törende bayrak geçidi yapıldı ve “Sürdürülebilir Turizm ve Yılın Kulübü Ödülleri” sahiplerini buldu. Aynı günün devamında Skal üyesi turizmciler, Urla’da düzenlenen özel bir tura katılacak. Bu etkinlikle birlikte İzmir’in kültürel ve doğal güzellikleri uluslararası katılımcılara tanıtılacak.

Dünya Kongresi’nin ana etkinlikleri, 18 Ekim 2024’te Swissotel Smyrna Salonu’nda başlayacak. Çalışmalar kapsamında İzmir’in tarihi mekanları olan Konak, Kemeraltı Çarşısı ve Agora Ören Yeri de kongreye katılan turizmciler tarafından ziyaret edilecek. Kongrenin üçüncü günü, 19 Ekim’de, “Küresel Pazar Yeri ve Ticaret Fuarı” düzenlenecek. Aynı gün gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda yapılacak. 20 Ekim’de Skal üyesi turizmciler için rehber eşliğinde Çeşme ve Alaçatı turları organize edilecek. Aynı günün akşamında, Agora Ören Yeri’nde gün batımı kokteyli ve Başkanlık Yemeği düzenlenecek. Bu özel etkinliklerle katılımcılar hem bölgenin tarihi atmosferini yaşayacak hem de İzmir’in lezzetleriyle tanışacak.