Zirvenin açılış konuşmasını yapan Faydasıçok Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok, 8 sene önce vakfı kurarken gençlerin donanımlarını geliştirmek ve kişisel gelişimlerini destekleyerek hayata hazırlamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlattı. Atatürk’ün ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ sözlerini kendilerine rehber edindiklerini belirtti.
50 mühendis adayı kız öğrenciyle başladıkları yolculuğa 3 farklı program ve Türkiye’nin 63 farklı şehrindeki 85 üniversiteden 350 gençle devam ettiklerini belirten Faydasıçok, “Birinin hayatına dokunduğunuz zaman sadece onun hayatına dokunmakla sınırlı kalmazsınız, tüm yaşamı boyunca ondan etkilenen herkesi etkilersiniz. Hiçbir eylem asla küçük değildir ve bizim çocuklarımız bilgilerini, deneyimlerini ve sevgilerini paylaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu, paylaşmakla ışıklarının eksilmeyeceğini bilirler. Birlikte daha iyi bir dünya kurmak için çalışabiliriz.” diye konuştu.
‘EŞİTSİZLİKLERLE MÜCADELEDE GENÇLERİN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ’
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: Türkiye İş Bankası olarak bu yıl yüzüncü yılımız ve “yüzüncü yılınızda neyi dert edindiniz” derseniz, “ülkemizdeki eşitsizlikleri dert ediniyoruz, her türlü eşitsizliği ortadan kaldırmaya yönelik projelere kaynaklar ayırıyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesinin eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini gidermek olduğuna inanıyorum. O yüzden bugün buradaki paylaşımları ve kız çocuklarının eğitimi ve onların iyi yetişmesi konusundaki gönüllü çalışmaları çok kıymetli buluyorum. Bu desteği geniş bir alana yaymamız gerektiğini düşünüyorum.
Yemek Sepeti Hızlı Ticaret Genel Müdürü Bülent Dölek: Mentorlük yaptığım gençlerde de, genç arkadaşlarımın sohbetlerinde de ‘hep bizden beklenen her kriterde 10 üzerinden 8-9 puanda olmak’ diye bir şey var diyorlar. Ama ben diyorum ki, ‘sen illa 10 kriterin 10’unda da 8-9 olmak zorunda değilsin. Bazı kriterlerde 6 olabilirsin, 5 olabilirsin. Ama önemli bir kriter olsun ki seninle ilgili, bu kişisel iletişim becerin olabilir, analitik yeteneğin olabilir, işte orada 12 ol. Yani skalanın dışında bir yerde… Çünkü bu özelliğin seni özgün kılıyor, ortaya çıkarıyor. ‘Ben herkesten farklıyım’ diyebilmek için o 12’yi bulmak lazım.
QNB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar: Sürekli öğrenmek ve öğrenmeyi sürekli kılabilmek günümüzün en net kavramı. İnsan merak eder ama öğrenmeyi bilmezmiş. Bunun için sorgu lazım, yol ve yöntem bulmak lazım. Ben bilginin paylaştıkça değerli olduğuna, paylaştıkça çoğaldığına gönülden inanıyorum. Birbirinden öğrenme sürecinin gerçekten bizi geliştireceğine inanıyorum.
YGA Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman: Birlikte değişimin öncüsü olmak, ne kadar anlamlı ve güçlü bir konsept. Bu anlamlı hayali gerçekleştirmek için önerim; bir seminerle bir kitapla hayatınızın değişmediğini, doğru insanların hayatınıza girmesiyle değiştiğini hatırlamak ve etrafınızı çift kanatlı vicdanlı ve donanımlı samimi saha insanları ile çevirmeniz.