BASİFED’den 30 kadın girişimciye eğitim

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), kadın girişimcilerin mimari ve tasarım alanlarında işlerini güçlendirmek ve girişimci kadınlara destek olmak amacıyla başlattığı "Girişimci Kadınları Güçlendirme - Mimari ve Tasarımda Kadın Girişimler Programı”, eğitim serisi ile başladı.

BASİFED’in yürütücüsü olduğu projenin ortakları arasında BASİFED üyesi kadın dernekleri BPW İzmir, EGİKAD, İKG ve İZİKAD ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi de yer alırken, “Girişimci Kadınları Güçlendirme – Mimari ve Tasarımda Kadın Girişimler Programı” kapsamında ilk eğitimi BASİFED Danışmanı, BASİFED Proje Yürütücüsü ve Mentörlük Eğitmeni Sezin Örten Sivri verdi. BASİFED Federasyon Merkezi’nde yapılan eğitimlere 30 kadın girişimci katıldı.

Uzun ve kapsamlı bir eğitim maratonu başladı

BASİFED Danışmanı, Proje Yürütücüsü ve Mentörlük Eğitmeni Sezin Örten Sivri, 30 kadın girişimciye 2 günlük eğitimin tamamlandığını belirterek, “Bu hafta 30 mentora ise mentorluk eğitimi verilecek. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra her girişimciye bir mentor atayacağız ve mentorluk süreci başlayacak” dedi.

Bu projenin sonunda 30 girişimci kadının 3 bin 120 saatlik eğitim ve 270 seanslık yapılandırılmış mentorluk hizmeti alacağına dikkat çeken Sivri, “30 mentorun yer aldığı projede mentorlara da deneyimlerini daha iyi aktarabilmeleri için toplamda 480 saatlik mentorluk eğitimi vermiş olacağız. Çok kapsamlı ve uzun soluklu bir sürecin başındayız” dedi.

12 Başlıkta eğitim

Her hafta bir eğitim olmak üzere 12 başlıkta bu eğitimleri gerçekleştireceklerini söyleyen Sivri, “Programın kapanış etkinliğini de Yapay Zeka (AI) ve Tasarım Sektörü Semineri ve B2B Buluşması ile yapacağız” dedi. Sivri, bu 12 başlığı şu şekilde sıraladı:

“Girişimci kadınlara iş hayatında giriş stratejileri, finansal yönetim ve yatırımcı ilişkileri, tasarım sektörü hakkında içgörüler, sürdürülebilir mimarlık ve yeşil tasarım, profesyonel Dünyada kullanılan araçlar, proje yönetimi ve müşteri ilişkileri, yaratıcı problem çözme ve inovasyon, yaratıcı portföy geliştirme, pazarlama ve satış stratejileri, liderlik, iş yaşam dengesi ve ekip yönetimi, hukuki mevzuat ve fikri mülkiyet hakları, iş ağı kurma ve networking”