USKD’den örnek proje

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği (USKD) hazırladığı, "Sürdürülebilir Kalkınmada Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar" projesi ile genç kadın istihdamını artırmayı ve kentin kültürel değer ve zenginliklerini gelecek nesillere taşımayı hedefliyor.

USKD’nin hazırladığı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi, Yaşar Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Merkezi (YUKAM) ile Kadın Yönetmenler Derneği’nin katkılarıyla yaşama geçirilen “Sürdürülebilir Kalkınmada Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar” projesi lansman toplantısı İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirildi. USKD Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Proje Danışmanı Fatih Şahin, NEET Konuşmacı Özge Dinçtopal, Kadın Yönetmenler Derneği Başkanı Gülten Taranç, DEÜ İşletme Fakültesi Sivil toplum örgütleri ile ilişkiler koordinatörü Öğr. Gör. Meltem Kolday, Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü – Prof. Dr. Huriye Toker, İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü – Turgay Esen, İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü Ayşe Füruzan Caman, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kültür ve Medeniyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan da yapılacak çalışmalar hakkında görüşlerini aktardı.

Toplantıda konuşan Ayla Alkan, “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce onaylanan projemizle, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda genç kadınları istihdam sürecine kazandırması, kentin kültürel değer ve zenginliklerini gelecek nesillere taşımayı amaçlıyoruz” dedi. Proje hakkında bilgi veren Alkan, “Bu proje, İzmir’in eşsiz kültürel zenginliklerini korumak ve tanıtmak için önemli bir adım olmanın ötesinde, genç kadınların toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacak bir platform sunmaktadır. Projemiz 19 – 29 yaş arası ne eğitim ne öğretim ne de istihdamda olan (NEET) kadın katılımcılarla gerçekleştirilecek olup, 5 USKD üyesi genç kadın da onlarla birlikte projeyi yürüteceklerdir. 1 yıllık bir süreç içinde tamamlanacak proje boyunca Neet genç kadınlar, sosyal medya kullanımı, içerik üretimi, hikaye anlatımı, editörlük, fotoğrafçılık ve video hazırlama gibi çeşitli alanlarda uzman eğiticilerden eğitim alacaklar, bu sayede sadece kişisel becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda İzmir’in kültürel değerlerini dijital dünyada etkili bir şekilde anlatacak ve bu değerlerin korunmasına katkı sunacaklar. Böylece istihdam alanında da yetkinlik sahibi olacaklar, projede aldıkları eğitimler ve sonunda düzenleyeceğimiz sertifika iş bulma süreçlerine de katkıda bulunacaktır” diye konuştu.