Kremlin: Rusya'nın Ukrayna gemilerine el koyması yasal
Kremlin, Rusya'nın Ukrayna donanma gemilerini ele geçirmesinin yasal olduğunu söyledi.
Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın dün Kırım yakınlarındaki Ukrayna donanma gemilerini ele geçirmesinin uluslararası hukuka ve iç hukuka uygun olduğunu söyledi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna donanma gemilerinin yasadışı olarak Rus karasularına sızmak ve Rus sınır muhafızlarının onlarla temas kurma girişimlerini gözardı etmekle suçladı. Kiev ise, gemilerinin yanlış bir şey yapmadığını, Rusya’nın askeri saldırganlığını suçladığını söyledi.
Ayrıca Kerç Boğazı’nda yaşananların G20 Zirvesi’nde gerçekleştirilmesi beklenen ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine yönelik hazırlıkları etkilemediği kaydedildi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “Görüşme hazırlıkları sürüyor” ifadesini kullandı. Peskov yaptığı açıklamada, Putin’in Kasım ayının 30’unda Arjantin’e de dostça bir ziyarette bulunacağını ifade ederken, G-20 Zirvesi’nde içerisinde Trump’ın da yer aldığı ikili görüşmelerin hazırlandığını söyledi. G-20 Zirvesi 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires’te gerçekleştirilecek.
Her türlü hakkı saklıdır.
Henüz Yorum yapılammış. ilk yorumu yapan siz olun...
Prof. Dr. Emre Alkin, Trump’ın davetiyle yaşanan senato baskınını değerlendirdi.
ABD Kongresi, başkanlık seçimini Demokrat aday Biden'ın kazandığını resmi olarak tescil etti.
İngiltere'de ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi.
Dondurucu hava koşullarının yanı sıra, Brexit anlaşma metninde bilmeceye benzeyen kurallar da Avrupa’yla ulaşım ve ticareti “donma” noktasına getirdi.
Brezilyalı sanatçı Emerson Rosa Lima, sanat kariyerine şimdilik mola vermiş olsa da İngiltere’de hayata sımsıkı tutunmaya devam ediyor.
ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımına ilişkin yaptırım uygulanmasını öngören tedbir paketini imzaladığı öne sürüldü.
Donald Trump döneminde ABD-Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarına rağmen Çin’in ABD ile ticaret fazlası kasımda 37,4 milyar dolara ulaştı.
Türkmen’in refah ilkesi
Önümüzdeki günler
Hariri niye geldi ki?
Günlük Burç Yorumları 16 Ocak 2021 Cumartesi
İktidar-Basın ilişkileri
2021, Umutların gerçekleştiği bir yıl olabilir mi?..
Savunma sanayi (1)
Ülkemizde SARS-CoV-2 aşısı uygulanmaya başladı
İyi ki kadınlarımız ve İş Bankası var
Kâr Etiği
Boris Johnson çok ayıp ediyor!
2021’de turizmde umut ışığı var mı?
Aşıda da çuvalladık!
Rüyalarda buluşuruz…
Türkiye'nin yalnız bırakılması, iç siyasette Erdoğan'a yarıyor gibi!..
Avrupa Birliğinin makroekonomik dengesizlik prosedürü ve Türkiye değerlendirmesi
Amerikan Darbesi! Hem de Washington’da…
Beklentimiz; Diyalog ve İşbirliği…
Geleceğimizin yeni temelleri
Otoriterliğin dayanılmaz ağırlığı!..
Piyasalarda 2020…
Murat Kışlalı: “Millet İttifakı’nı bölme zorlamaları, boş çaba gibi görünmüyor!..”
Siz hangi mezarda yatıyorsunuz?
Bilimle el ele
İbrahim Abilov'dan bir hatıra...
Biden; müttefikler memnun ya Türkiye?
Koronavirüs salgını, Küresel iklim değişikliği ve kuraklık
Amerika Trump’ı çok arayacak!..
Umutlarımız mutlu bir 2021 yılında
Mahkeme anayasa suçu işliyor
2021 beklenti ve umutları…
Olumsuzluktan öğrenerek geleceği yaratmak
Siyaset Söyleminde Radikal Dönüşüm…
Kriz yönetiminde iletişimin önemi
MTO tahkim kurallarına ''Sürdürülebilirliği'' temel alan revizeler
Yunanistan son zamanlarda Türkiye’ye karşı düşmanca tutumunun dozunu artırmakta
Ümitcan Uygun'dan sosyal medya fenomenine ölüm tehdidi
Geleneksel Ortadoğu siyasetimiz nasıldı?
Büyüme bundan sonra nasıl olacak?
Balık üretimini ve tüketimini artırmalıyız