Sosyal medyada yayılan görüntülerde Çinli sağlık ekiplerinin ülkede Koronavirüs tespit edilen insanlara sert müdahaleler yaparak karantina uygulaması yaptıkları görülüyor.
İRAN'DA DEPREM VE VİRÜS TEHDİDİ
VİRÜSTE SON DURUM
Koronavirüs vakaları ve ortaya çıktığı ülkelerin sayısı giderek artarken, salgınının dünya çapında yayılmasından ve kontrolden çıkmasından (pandemi) endişe ediliyor. Vakaların çoğu Çin'de olmakla birlikte, Güney Kore, İtalya ve İran gibi ülkelerin virüsü kontrol altına almakta güçlük çekiyor.
Çin'de bugüne dek 77 bini aşkın vakanın ortaya çıktığı ve 2 bin 600 kişinin öldüğü açıklandı.
Pazartesi günü Kuveyt, Bahreyn, Afganistan ve Irak'ın Necef kentinde de ilk vakaların açıklanmasıyla, koronavirüsün yayıldığı ülke sayısı 30'u, Çin dışındaki vaka sayısı 1200'ü aştı.

Bu dört ülkedeki vakaların İran ile bağlantılı olduğu belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgınını önlemek için "fırsat penceresinin daraldığını" söylemişti.
Uzmanlar, son günlerde Çin dışında ortaya çıkan vaka sayısının artmasıyla pandemiye giderek daha fazla yaklaşıldığını söylüyor.
Çin'in Vuhan bölgesinde ortaya çıkan Covid-19 adı verilen bu yeni koronavirüs için henüz aşı geliştirilmedi.
İRAN'DA SON DURUM

İran’ın yarı resmi haber ajansı ILNA, ülkede salgının ilk ortaya çıktığı Kum vilayetinde koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 50’ye yükseldiğini duyurdu. Hükümet yetkilileri ise bu iddiayı yalanladı. ILNA’ya konuşan Kum vilayeti yetkilisi Ahmad Amiriabadi Farahani 250’den fazla kişinin karantinaya alındığını ve 13 Şubat’tan bu yana 50 koronavirüs kaynaklı ölüm gerçekleştiğini söyledi. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii ise, ‘Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiği’ yönündeki iddiaları yalanladı.
İran Yargı Erki'ne bağlı haber sitesi "mizanonline" göre, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Rebii, "Covid-19 nedeniyle dün 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 12'ye yükseldi. Kum'da Kovid-19 nedeniyle 50 kişinin öldüğü yönündeki iddialar yalan, gerçeği yansıtmıyor." dedi.