Facebook ta paylaştweet leGoogle Plus ile paylaş

Amazon Türkiye'ye KVKK cezası

7.5.2020
Büyült
Küçült
Haberi Yazdır

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Amazon Türkiye'ye ceza kesti.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK)'ndan Amazon Türkiye'ye 1 milyon 200 bin Türk Lirası para cezası kesildi.

BBC’de yer alan karar metninde, "Kanunun 12'nci maddesinin (1) numaralı fıkrasındaki yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı Kanunun 18'inci maddesinin (1) numaralı maddesinin (b) bendi kapsamında 1.100.000 TL idari para cezası uygulanmasına” ve “Kanunun 10'uncu maddesinde düzenlenen Aydınlatma Yükümlülüğünü yerine getirmeyen veri sorumlusu hakkında Kanunun 18'inci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (a) bendi uyarınca 100.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

12. Maddedeki yükümlülükleri için "Veri sorumlusunun ilgili kişilerin iletişim bilgilerini işlemek suretiyle ticari elektronik ileti göndermek hususunda ilgili kişilerin açık rızasını almadığı, açık rıza dışında da bir işleme nedenine dayanmadığı dikkate alındığında Kanunun 12'nci maddesinde yer alan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbiri alma yükümlülüğünü yerine getirmediği kanaatine varılmaktadır." denilen kararda, 100.000 TL ceza kesilen 10. Madde'ye de detaylı yer veriliyor:

"Site girişinde farklı araçlarla (ör. Çerezler) kişisel verilerin işlendiğine dair bir bilgilendirme sunulmamakla birlikte (ör. pop-up mesajlar) yapılan işleme için izin verilmesine dair bir istem de mevcut değildir (ör. Sitemizde gezinmeye devam etmek için çerez bildirimimize onay vermelisiniz). Bu durum hem işleme faaliyetindeki açık rıza şartına hem aydınlatma yükümlülüğüne aykırılık teşkil etmekte olup, web sitesine girişle birlikte kişisel verilerin işlenmeye başlamasına karşın aydınlatmanın yapılmaması, veri sorumlusunun çerezler vasıtasıyla işlenen söz konusu kişisel verilere ilişkin aydınlatma yükümlülüğünü Kanunun 10'uncu maddesinde ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde düzenlendiği şekilde yerine getirmediği kanaatini oluşturmuştur."

Her türlü hakkı saklıdır.

Yorumlar - Toplam ( 0 ) Yorum Yapıldı.

Adınız *

Yorum Yaz

yükleniyor...

 Yorumlar

Henüz Yorum yapılammış. ilk yorumu yapan siz olun...

Diğer Haberler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

2000 yılından sonra doğan Z kuşağı hakkında bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Z Kuşağı'nın tercihlerini yorumladı.

Turkcell kurumlara sunduğu özel koruma çözümleri ve yüzden fazla siber güvenlik uzmanıyla kesintisiz hizmet sunuyor.

Yüzde 75’inin internet kullanıcısı olduğu ülkemizde şirketlerin dijital dünyada var olabilmeleri, hedef kitlelerine ulaşabilmeleri ve ürünlerini tanıtabilmeleri bu dön...

Cargill Türkiye, ülkemiz koronavirüsle mücadele ederken gıda krizi yaşanmaması için tarlada canla başla çalışmaya devam eden çiftçilerle dayanışma içinde bulunan öncü ...

Corona salgınının etkilerinin alınan tedbirlerle azalmaya başlamasıyla birlikte ekonomide canlanma beklentisi de arttı; gözler yaz aylarına çevrildi.

Türk sanayicisinin güvenilir tedarikçisi olmayı sürdüren Petkim, 2020 yılının ilk çeyreğinde STAR Rafineri’nin sağladığı sinerjiyle toplam üretimini 2019 yılının aynı ...

Yazarlar
Website Security Test