NASA'nın keşfi FT3 Asteroidi 165 kere Dünya'nın yakınından geçecek
NASA tarafından belirlenen bir asteroidin 2019'dan başlayarak 2116 yılına kadar Dünya'ya 165 kere yaklaşacağı ifade edildi. Son yıllarda Dünya'ya yaklaşan ve çarpma riski bulunan asteroidler üzerinde çalışmalar yürüten NASA, FT3 ismini verdiği asteroidin Dünya için en çok tehlike arz eden cisimlerden biri olduğunu açıkladı.
340 metre genişliğinde olduğu tespit edilen dev asteroid, 2019 ile 2116 yılları arasında Dünya'ya 165 yakın geçiş yapacak. Olası ilk yakın geçişin ise 3 Ekim'de gerçekleşeceği tespit edildi. Ekim 2019 tarihini takiben ise asteroidin 2 Ekim 2024, 3 Ekim 2025 tarihlerinde yeni geçişler yapması bekleniyor. Tam bir çarpışma olasılığı çok düşük olsa da, uzmanlar olası bir isabetin etkilenen bölgede yıkıcı sonuçlar doğurabileceğine inanıyor.Asteroid üzerinde yapılan araştırmalara göre ise, bu devasa cismin ağırlığının 55 milyar kilogram olduğu tahmin ediliyor.Asteroidin dünyaya çarpması halinde yaratacağı etkinin ise 2.7 milyon ton TNT etkisinde olacağı hesaplandı. Uzmanlar, bu etkiyi açıklarken Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının TNT etkisi karşılığının 13 ve 18 bin ton olduğunun altını çiziyor. Öte yandan, asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimalinin ise 11 milyonda 1 olduğu hesaplandı.
Asteroidin çarpmasından sonra gezegenin karşılacağı sorunlarla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi: "Asteroidin Dünya'ya temasının ardından oluşacak etkiler muhtemelen artarak devam edecektir. Birkaç ay önce ise, bilim insanları Empire State büyüklüğünde olan 'Bennu' isimli asteroidin 2135 yılında gezegenimize çarpacağını açıkladılar. 79 milyar kilogram olduğu hesaplanan Bennu'nun çarpması halinde, temas ettiği bölgede yaşanan felaketler zinciri tetiklenmiş olacak. Bilim insanları ise Bennu'ya karşı silah kullanımı seçeneğini değerlendiriyor.
Her türlü hakkı saklıdır.
Henüz Yorum yapılammış. ilk yorumu yapan siz olun...
Amerika'da Dört ayaklı, kapıları açabilen ve uzaktan gözlem aracı olarak görevlendirilen robot polis köpekleri gündem oldu.
Geçici ölüm tekniği (anabiyoz) nedir? Doktorlar ilk kez 'geçici ölüm tekniği' ile bir ameliyat yaparak başarı elde etti.
34 yaşında profesör olarak Türkiye’nin en genç profesörlerinden biri olan Prof. Dr. Tancan Uysal, bilimsel yayınlarıyla dünya listesine girdi.
NASA Uranüs gezegeninin en net fotoğrafını çekti. Güneşe yakınlık sıralamasına göre 7. sırada bulunan Uranüs'ün yeni fotoğrafı paylaşıldı.
Merkür, dün Güneş ile Dünya arasından geçerek gözlemcilere olağanüstü görseller bıraktı. Merkür'ün Güneş önünden geçişini NASA Youtube'da canlı olarak yayınladı.
Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevil Acar’ın Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erinç Yeldan ile birlikte hazırladığı “Dual ...
Dünyada yapay zeka harcamaları ve yatırımları ne kadar? Bu yıl global ölçekte 40 milyar doları bulması beklenen harcamalar önümüzdeki yıllarda ne kadara çıkacak?
TANAP'tan TAP'a giden yol
AKP tek başına iktidar olamaz
Bu da ''AKP Tipi'' Başkanlık!
Türkiye gıda enflasyonunu aşıp dünyayı besleyebilir
Günlük Burç Yorumları Aşk 7 Aralık 2019 Cumartesi
Çok gecikmiş bir hassasiyet
Barış Pınarı Harekatı sıcak parayı ürkütebilir ama üretimi artırır
Yakışıksız üslup…
NATO’nun 70. Kuruluş yılı ve Beyin Ölümü!
İlhan Tekeli üç dakika konuştu, Maltepe Ekonomi Forumu’na damgasını vurdu
Kâr Etiği
Travel Turkey Fuarı ve üvey evlat İzmir
Köle ticaretinden kazak satışı Black Friday’e
Türkiye'nin yalnız bırakılması, iç siyasette Erdoğan'a yarıyor gibi!..
Enflasyon büyüme ve sürdürülebilirlik
Yol
NATO terör konusunda Türkiye'nin kaygılarını anlamıyor
Zhongguo, Orta Krallık, Hitay; Bizim bildiğimiz adı ile: ÇİN!..
Filtreyi nereye takmalı?
Piyasayı anlamak
Milyarlar şatafata değil üretime
Ekim ayının getirdikleri
Londra NATO zirvesinden akılda kalanlar…
Konut sektörü için umutlu olmanın gereği yok
Bir sendrom ki; OKUYALIM!..
"Hayatımız Maden"
YSK kararı hakkında...
Siyaset Söyleminde Radikal Dönüşüm…
Faizlerin düşürülmesiyle enflasyon düşmez
Türkiye’nin güvenlik taleplerine kulak tıkandı
Geleneksel Ortadoğu siyasetimiz nasıldı?
Açıklanan ekonomik verilerin söyledikleri
Balık üretimini ve tüketimini artırmalıyız