.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

Akça Lojistik Ege’de büyümeyi gıda taşımacılığıyla sürdürüyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Akça Lojistik Mikro Dağıtım Operasyon Müdürü Özcan Maraşlı, şirketin Türkiye genelinde 400 bin metrekarelik depolama alanı ve günlük 600 TIR’lık şehirlerarası nakliye operasyonuyla hizmet verdiğini söyledi.
Akça Lojistik Ege’de büyümeyi gıda taşımacılığıyla sürdürüyor
Paylaş:
Akça Lojistik Mikro Dağıtım Operasyon Müdürü Özcan Maraşlı, şirketin Türkiye genelinde 400 bin metrekarelik depolama alanı ve günlük 600 TIR’lık şehirlerarası nakliye operasyonuyla hizmet verdiğini söyledi. Ege’deki sefer sayılarındaki artışta gıda sektörünün belirleyici olduğunu belirten Maraşlı, müşterilerin lojistikte bugün en büyük sorununun maliyet olduğunu ifade etti. Maraşlı, talebin artması halinde şirketin Ege’deki depolama ve operasyon kapasitesini büyütmeyi planladığını da dile getirdi.
2008 yılında kurulan Akça Lojistik’in yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe ulaştığını belirten Akça Lojistik Mikro Dağıtım Operasyon Müdürü Özcan Maraşlı, şirketin faaliyetlerini üç ana başlıkta sürdürdüğünü ifade etti. Depolama, şehirlerarası nakliye ve mikro operasyonların şirketin temel hizmet alanlarını oluşturduğunu kaydeden Maraşlı, Türkiye genelindeki operasyon yapısının geniş bir coğrafyaya yayıldığını söyledi.
Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin metrekarelik depolama alanına sahip olduklarını belirten Maraşlı, özellikle gıda sektörüne yönelik hem soğuk hem de kuru depolama hizmetleri verdiklerini söyledi. Gıda lojistiğinin şirket faaliyetlerinde önemli bir ağırlığa sahip olduğunu belirten Maraşlı, depolama hizmetlerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerine şehirlerarası taşımacılık gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Şirketin günlük yaklaşık 600 TIR’lık operasyon yönettiğini aktaran Maraşlı, Türkiye’nin farklı noktaları arasında düzenli taşımacılık gerçekleştirdiklerini söyledi.
Akça Lojistik’in üçüncü önemli faaliyet alanının ise mikro operasyonlar olduğunu belirten Maraşlı, şehir içi dağıtımların farklı ölçeklerdeki araçlarla gerçekleştirildiğini kaydetti.

“Motordan TIR’a kadar şehir içi dağıtım yapıyoruz”
Mikro dağıtım operasyonlarının farklı müşteriler için şehir içi lojistik hizmetini kapsadığını belirten Maraşlı, birçok süpermarket ile toplam 18 proje yürüttüklerini söyledi. Bu operasyonların şehir içinde farklı büyüklükteki araçlarla gerçekleştirildiğini aktaran Maraşlı, “Motordan TIR’a kadarki şehir içi dağıtımları mikro operasyon olarak yapmaktayız” dedi. Şirketin mikro operasyon tarafındaki hizmetlerinin özellikle perakende ve gıda sektörünün dağıtım ihtiyacına cevap verdiğini belirten Maraşlı, bu alandaki operasyonların Akça Lojistik’in hizmet yapısında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Ege’de lojistik faaliyetlerinin artmasında gıda taşımacılığının belirleyici olduğunu ifade eden Maraşlı, gıda sektörünün hem depolama hem de taşımacılık açısından farklı ihtiyaçlar ortaya çıkardığını, Akça Lojistik’in sahip olduğu soğuk ve kuru depolama altyapısının bu alandaki hizmet kapasitesini desteklediğini kaydetti.

Ege’de yeni yatırım talebe bağlı
Ege Bölgesi’ndeki yatırımlarının talebe bağlı olduğunu da dile getiren Maraşlı, “Burada, soğuk depomuz var. Ama işler büyürse yeni yatırımlar da olabilir” dedi.

Teknolojiyle maliyetleri düşürüyor
Akça Lojistik’in müşterilerine sunduğu hizmetlerde teknoloji ve verimliliğin önemli bir başlık olduğunu belirten Maraşlı, depolama süreçlerinde de verimlilik sağlayarak maliyetleri düşürmeye çalıştıklarını söyledi. Maraşlı, “Hem teknoloji sunuyoruz. Bir teknoloji bacağımız da var. Hem verimlilik sağlıyoruz. Depolarda verimlilik sağlayarak maliyeti düşürmeye çalışıyoruz” dedi. Lojistik hizmetlerinde maliyet baskısının arttığı bir dönemde depolama alanlarının etkin kullanımı, operasyonların doğru planlanması ve teknolojiden yararlanılmasının şirketler açısından daha kritik hale geldiğini belirten Maraşlı, Akça Lojistik’in hizmet modelini de bu doğrultuda geliştirdiğini ifade etti.

Ardahan’dan Edirne’ye operasyon
Akça Lojistik’in Türkiye’nin tamamına yayılan hizmet kapasitesine sahip olduğunu belirten Maraşlı, şirketin Ardahan’dan Edirne’ye kadar Türkiye’nin farklı illerinde mikro operasyon, şehirlerarası nakliye ve depolama hizmeti verebildiğini söyledi. Şirketin yaklaşık 2 bin çalışanı bulunduğunu aktaran Maraşlı, operasyonların her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Hizmet kalitesinin müşteriler tarafından da olumlu karşılandığını belirten Maraşlı, şirketin büyümesini müşteri memnuniyetiyle birlikte sürdürdüğünü kaydetti.