.
Ekonomik Göstergeler
Dolar
29.84 ₺
Euro
32.45 ₺
GBP
1.124 ₺
JPY
7.842
Ana Sayfa
Gündem
Spor
Köşe Yazıları
Podcast

İmamoğlu’ndan Bakırköy’deki tutuklamalara tepki

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toplam Okunma: hesaplanıyor...
Bakırköy Belediyesi soruşturmasında 39 kişinin tutuklanmasının ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Adil ve eşit koşullarda yargılanma herkesin hakkı” dedi.
İmamoğlu’ndan Bakırköy’deki tutuklamalara tepki
Paylaş:
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında dün akşam savcılık ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen 57 kişiden 39 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da, tutuklamalara tepki gösterdi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi adlı X hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir sabah daha, şafak vakti kapılar çalındı. Bu kez sıra Bakırköy’de. 

İlginç bir tesadüf(!); tam da Yeni Parti’ye geçiş açıklaması yapılacak günün sabahı…

Ayşegül Başkanımızın 86 yaşındaki babası da dahil onlarca kişi gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. 

Belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Akyüz, 16 ay tutuklu kaldığı davadan tahliye olduktan kısa bir süre sonra yine bu soruşturmayla tutuklanıyor. 

Yetmiyor Manisa Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan da, eşi de tutuklanıyor. 

Bu millete kötülük yapıyorsunuz. Kimse yargılanamaz değil ama adil ve eşit koşullarda yargılanma herkesin hakkı."